Translate   

К списку новостей

10 February, 2011 Igor Lesiv
У Києві засудили чоловіка, який в Інтернеті виклав креслення літака

Солом’янський районний суд Києва виніс вирок співробітнику одного з державних підприємств у галузі літакобудування, який в Інтернеті розповсюдив креслення новітнього літака для військової промисловості.

Як повідомили УНІАН у прес-секторі Управління СБУ в Києві, у квітні минулого року 24-річний чоловік скачав з робочого комп’ютера інформацію з обмеженим доступом – креслення розробок новітнього військово-транспортного літака. Зловмисник виніс інформацію за межі підприємства та розмістив її на одному з Інтернет-форумів, внаслідок чого вона стала доступною для осіб, які не мали права доступу до неї.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) та ч. 2 ст. 362 (викрадення, привласнення, вимагання комп’ютерної інформації або заволодіння нею шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Суд призначив покарання у вигляді 2,5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

УНІАН



Комментарии

Dima  2011-02-10 22:14:33    
Ну как бы логично, как не прискорбно но он нарушил закон.Просто все уже отвыкли от времен СССР.На западе сделали бы тоже самое.
Maksym Dragunov  2011-03-24 03:44:33    
>Dima
Абсурд в том, что модель этого суперсекретного самолета показывали на всех салонах…

Ну и, как обычно, «преувеличение» от журналистов: не чертеж, а схему.
Oleg V. Belyakov  2011-03-27 11:11:17    
Maksym Dragunov: понятно, что решение «политическое» - чтоб других застращать, а формально человек имел определенный допуск к сведениям и давал подписку о неразглашении - за то и поплатился.




Вся ответственность за новости несет автор.

Сайт ответстенности за содержание фото и комментариев не несет.

   © 2011 Украинский споттерский сайт  | О сайте
   © 2011 Aerovokzal p.e.